HYLLNING TILL MIKIS THEODORAKIS med ”The Mikis Theodorakis Orchestra”

HYLLNING TILL MIKIS THEODORAKIS med ”The Mikis Theodorakis Orchestra”

Greklands främste kompositör, Mikis Theodorakis, kommer att hyllas på Göta Lejon i Stockholm söndagen den 12 december och på Lisebergsteatern i Göteborg måndagen den 13 december.

Två unika och känslofulla nätter, två nätter där Mikis Theodorakis hedras i ett land, som Sverige, ett land som älskade både honom och hans sånger. Ett land som stod vid hans sida under de svåra tiderna, gav honom möjligheten att bli hörd genom sin musik och är det första landet som hyllar honom efter hans död genom två minnesföreställningar.

Det kommer vara en hyllning till Mikis Theodorakis´ stora kärlek, tonsatt poesi, med vilken han gjorde det möjligt för folket att kunna sjunga till de största grekiska poeterna, Elytis, Seferis, Ritsos, Gatsos, Livaditis, Solomos, Anagnostakis, Christodoulou, Sikelianos, Eleftheriou, Theodorakis men även utländska poeter som Lorca och Neruda. Mikis Theodorakis´ musik hör samman med poesin. Han själv hade vid flera tillfällen sagt att med sin musik var han poesins tjänare.

Musiken under föreställningarna i Sverige, som ska kallas ”Magiska nätter”, tolkas av ”The Mikis Theodorakis Orchestra” med sångarna Dimitris Basis och Rita Antonopoulou på scen.

HYLLNING TILL MIKIS THEODORAKIS med ”The Mikis Theodorakis Orchestra”

Söndag 12 december 2021, 17:00, Föreställning: ”Magiska nätter”, Göta Lejon, www.gotalejon.se

Måndag 13 december 2021, 18:30, Föreställning: ”Magiska nätter”, Lisebergsteatern https://liseberg.se/biljetter-priser/ 

mikis poster stkh SV

 

mikis poster got SV


Print   Email