Grekland -Allt du kan önska dig!

För allmän reseinformation gällande Grekland vänligen besök:

https://travel.gov.gr/#/   och https://greecehealthfirst.gr/

 

För information om det epidemiologiska läget i Grekland se kartan:

https://covid19.gov.gr/covid-map-en/

Milos

Den vulkaniska aktiviteten under antiken har gett Milos en mångfald av underbara landskap, vilket ger besökaren ett brett utbud av aktiviteter. Stenarnas roliga former och deras underbara färger vid de vackra vita sandstränderna är en av Milos många vulkaniska egenskaper. Utöver detta finns en av de äldsta gruvorna i Medelhavet på denna ö.

Milos Apollonia photo K Kouzouni 5672

Milos, Apollonia Foto: GNTO/K.Kouzouni

Se även: Milos

   

Paros

Ojämförlig naturlig skönhet, stränder med kristallklart vatten, bysantinska gångstigar utan motstycke som förbinder traditionella byar med varandra och hisnande landskap gör Paros, som ligger i hjärtat av Kykladerna, till ett av de mest älskade semestermålen i Grekland. Parikia, Paros´ huvudstad, är en vacker kykladisk by med vitkalkade kubikhus och imponerande nyklassiska herrgårdar. Ett välbevarat venetianskt slott från 1200 -talet står stolt på en kulle i byns centrum och erbjuder en fantastisk utsikt över Parikia.

Paros Naousa photo K Vergas

Paros, Naousa Foto: GNTO/K.Vergas

Se även: Paros och Imagine Paros

     

Amorgos

Visste du att filmen “Le Grand Bleu” med Jean Reno från 1988 spelades in på Amorgos, som är belägen i sydöstra kanten av Kykladerna? Delar av ön når en avsevärd höjd över havet, med fantastisk utsikt över Arkipelagen. Amorgos är en av de mest imponerande kykladiska öarna, med fantastiska stränder med azurblå vatten, underbart vackra grottor, idealiska platser för dykning, natursköna vikar och antika gångstigar som leder genom dess branta steniga terräng.

Amorgos Aigiali 041 photo Y Skoulas

Amorgos, Aigiali, Foto:GNTO/Y.Skoulas

Se även: Amorgos och Amorgos Film Festival

  

Elafonissos, Laconia, Peloponnesos

Elafonissos, belägen endast 300 m från Pounta, vid Peloponnesus kust, har en ca 5000 års lång historia, då den, som förhistoriska fynd visar, var bebodd redan på tredje och andra årtusendet f.Kr. Under Peloponnesiska kriget var det ett slagfält mellan athenierna och spartanerna, eftersom de första hade befäst näset som på den tiden förenade ön med Pounta. Från 1839 till 1850 tillhörde ön britterna, som ansåg det vara en del av ögruppen Eptanisa. Den är ansluten till Pounta eller Neapolis, Lakonia genom lokala färjeleder. Ön sträcker sig över 9000 kvm och har en befolkning på 750 invånare.

Lakonia Elafonisos SimosBeach photo K Kouzouni 2681

Elafonissos, Simos Strand. Foto:GNTO/K.Kouzouni

Se även: Elafonissos

    

Irakleia

Irakleia är den största och västligaste ön i ögruppen Mindre Kykladerna, en charmig destination i hjärtat av Egeiska Arkipelagen, som du absolut måste lägga till dina reseupplevelser. Om semester för dig innebär en chans att leva i oförstörda naturomgivningar, njuta av en långsam takt och koppla av, så vill vi rekommendera denna lugna plats och ge dig ett par förslag att prova när du kommer dit.

Iraklia AgGeorgios photo M Mandreka

Irakleia Foto:GNTO/M.Mandreka

Se även: Irakleia

   

Koufonisia

Koufonisia är en liten ögrupp som består av två öar, öster om Naxos och väster om Amorgos; dessa är Pano Koufonisi och Kato Koufonisi, och de är åtskilda av en smal 200 m. vid sund. Namnet Koufonisia [som betyder ihåliga öar] fick de på grund av de enorma grottorna som finns där och som gav piraterna som såg dem på avstånd intrycket att öarna var ihåliga!

Koufonisia photo P Dimitrakopoulos

Koufonisia Foto:GNTO/P.Dimitrakopoulos

Se även: Koufonisia

  

Tinos

Förtrollande men fortfarande okänd för majoriteten av resenärerna, Tinos är en av de mest intressanta kykladiska öarna att besöka. Man kan njuta av dess orörda arkitektur, dess pittoreska 40 byar, dess utsökta stränder och dess traditionella kultur och läckra gastronomi samt ett sätt att leva som överlevt under årens lopp.

Tinos KioniaBeach 5829 YSkoulas

Tinos, Kionia Strand Foto:GNTO/Y.Skoulas

Se även: Tinos

 

Destination Grekland – Hälsan First.