” Rapport till Greco "av Nikos Kazantzakis (Göteborg)

Medelhavets Produktion & Events fortsätter med en del evenemang ” 2017, 60 år sen Nikos kazantzakis gick bort” i samarbete med produktionsföretaget "Ginontai erga" presenterar vi Nikos Kazantzakis senaste verk ” Rapport till Greco " en unik musik och teaterföreställning.

En sammanfattning av hans verk

”Rapport till Greco” är författarens sista verk. En typ av självbiografi som Kazantzakis beskriver som en "rapport" om hans mål i livet och hans försök under hela sitt liv. Med utgångspunkt sin barndom till hans gripande berättelse. Han berättar inte hela sitt liv utan presenterar olika ”stationer” i sin mentala väg. Dem ”stationerna” har inte en kronologisk följd.

En demonstration genom Nikos Kazantzakis hjältar från sitt verk och hans bekännelser (till sin farfar, som han kallar El Greco), möter vi Greklands storhet och författarens oförtrösta anda.

På föreställningen är Takis Chrysikakos, som spelar Nikos Kazantzakis som personlighet i hans teaterspel, Georgia Dagaki, som spelar sin lyra och sjunger. Vi färdas med hennes underbara röst och   reser till Kazantakis hemland, Kreta. De pratar med författarna, Kapetan Michalis, Alexis Zorbas, Dominikos Theotokopoulos och det är en musikalisk teaterpandemi.

I teaterföreställningen deltar Chrysostomos Karantoniou, som spelar klassisk gitarr.

" Rapport till Greco " -föreställningen började sin resa från Kreta, Nikos Kazantzakis hem, och skapade stor entusiasm och känslor. Europaparlamentets kultursektor inbjöd och presenterade den i Bryssel. Nu har vi äran och glädjen för första gången att presentera samma projekt i Sverige och i Skandinavien.

Föreställningen i Stockholm är sponsrar av Grekiska Kulturhuset

Teatralisk anpassning – Direktion: Takis Chrysikakos

Medarbetare - Regissör: Emmanouela Alexiou

Sångalternativ: Hainis Dimitris Apostolakis - Georgia Dagaki

Belysning: Dinos Metallides

Medverkande: Takis Chrysikakos

Kretensisk lyra - Sång: Georgien Dagaki

Klassisk gitarr: Carantoniou chrysostomos

Videor och sånger från showen.

Göteborg, Fredag 27 april 2018

Kronhuset, kronhusgatan 1D,kl 20:00

Stockholm, Lördag 28 april 2018

Grekiska kulturhuset, Idungatan 4, kl 19:00

Biljett pris                            280 kr

Boka biljetter                     www.medelhavetkultur.se

Mer information:             Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.">

 

E-TICKETS >>