KONSERT IRO med EVIKOON MELOS

KONSERT IRO med EVIKOON MELOS

En musikalisk hyllning till Mikis Theodorakis & Manos Hadjidakis

I samband med hyllningar till stora Grekiska kompositörer, Medelhavet kultur presenterar den grekiska artisten IRO för första gången i Göteborg och Malmö. En väl känd sångare och musiker som med sin melodiska röst kommer att resa oss inom en musikalisk hyllning till Mikis Theodorakis och Manos Hadjidakis. I Grekland ägnades det gångna året till Mikis Theodorakis på årsdagen av 90 år sedan hans födelse.I samband med hyllningar till stora Grekiska kompositörer, Medelhavet kultur presenterar den grekiska artisten IRO för första gången i Göteborg och Malmö. En väl känd sångare och musiker som med sin melodiska röst kommer att resa oss inom en musikalisk hyllning till Mikis Theodorakis och Manos Hadjidakis. I Grekland ägnades det gångna året till Mikis Theodorakis på årsdagen av 90 år sedan hans födelse.

Med unika IRO i piano och sång kommer vi få möjligheten att komma ihåg återigen vackra melodier från två stora kompositörer, men även känna till bättre några av IROs personliga musikaliska kompositioner. Medresenärer på den här resan är gruppen Evikoon Melos (mandolin, gitarr och kontrabas). På bouzouki Giannis Matsoukas från Mikis Theodorakis orkester, speciellt för turnén i Sverige.

Tillsammans med IRO och de utmärkta musiker som följer med, så kommer vi alla kunna småviska favoritlåtar av Manos Chatzidakis som ”Ta paidia tou Peiraia”, ”Odos Oneiron”, Agapi pou gines Dikopo Machairi”, ”Athanasia”, ”Mia Poli Magiki”, ”O Gremos” och vi kommer känna tempon från kompositionerna av Mikis Theodorakis i kända låter som ”Asma Asmaton”, ” H Margarita i Margaro”, ”Aprilis”, ”Omorfi Poli”, ”Kaemos”, ”Tou Mikrou Voria” och många fler vackra, låtar som är kvar inom tiden och återspeglas, samtidigt som till en viss mån har även format den nygrekiska kulturella identiteten.

Musikerna som följer IRO i piano och sång är:

Evikoon Melos

Georgios Georgiadis, mandolin A
Sani Petta, mandolin B
Vasilis Pantelis, gitarr
Vilen Karapetyan, kontrabas

Giannis Matsoukas, bouzouki (från orkester Mikis Theodorakis)

Date

22 February 2018

Tags

Music - Festivals