Rapport till Greko, en föreställning med musik och teaterav Nikos Kazantzakis

Rapport till Greko, en föreställning med musik och teaterav Nikos Kazantzakis

Medelhavets Produktion & Events fortsätter med en del evenemang ”2017, 60 år sen Nikos Κazantzakis gick bort” i samarbete med produktionsföretaget "Ginontaierga" presenterar vi Nikos Kazantzakis senaste verk ” Rapport till Greko " en unik musik och teaterföreställning.

En sammanfattning av

”Rapport till Greko” är författarens sista verk. En typ av självbiografi som Kazantzakis beskriver som en "rapport" om hans mål i livet och hans försök under hela sitt liv. Med utgångspunkt i sin barndom till hans gripande berättelse. Han berättar inte hela sitt liv utan presenterar olika ”stationer” i sin mentala väg. Dem ”stationerna” har inte en kronologisk följd.

En demonstration genom Nikos Kazantzakis hjältar från sitt verk och hans bekännelser (till sin farfar, som han kallar El Greco), möter vi Greklands storhet och författarens oförtrösta anda.

På föreställningen är TakisChrysikakos, som spelar Nikos Kazantzakis som personlighet i hans teaterspel, Georgia Dagaki, som spelar sin lyra och sjunger. Vi färdas med hennes underbara röst och reser till Kazantakis hemland Kreta. De pratar med författarna, KapetanMichalis, Alexis Zorbas, DominikosTheotokopoulos och det är en musikalisk teaterpandemi.

I teaterföreställningen deltar ChrysostomosKarantoniou, som spelar klassisk gitarr.

Föreställningen " Rapport till Greko " började sin resa från Kreta som va Nikos Kazantzakis hem. Detta skapade stor entusiasm och känslor. Europaparlamentets kultursektor inbjöd och presenterade den i Bryssel. Nu har vi äran och glädjen för första gången att presentera samma projekt i Sverige och i Skandinavien.

Föreställningen i Stockholm är sponsrad av Grekiska Kulturhuset.

Teatralisk anpassning – Direktion: TakisChrysikakos

Medarbetare - Regissör: EmmanouelaAlexiou

Sångalternativ: Hainis Dimitris Apostolakis - Georgia Dagaki

Belysning: Dinos Metallides

Medverkande: TakisChrysikakos

Kretensisk lyra - Sång: Georgien Dagaki

Klassisk gitarr: Carantoniouchrysostomos

Göteborg, Fredag 27 april 2018

Kronhuset, kronhusgatan 1D,kl 20:00

Stockholm, Lördag 28 april 2018

Grekiska kulturhuset, Idungatan 4, kl 19:00

Biljett pris 280 kr

Boka biljetter www.medelhavetkultur.se

Mer information: [email protected]

Date

30 November 2018

Tags

Music - Festivals