En unik konsert med Dimitris Mpasis och en hyllning till Mikis Theodorakis 90-årsdag (1925 2015)

En unik konsert med Dimitris Mpasis och en hyllning till Mikis Theodorakis 90-årsdag (1925 2015)

Medelhavet kultur presenterar den grekiske artisten Dimitris Mpasis för första gången i Sverige. En unik kväll och en föreställning som tar oss på en musikalisk resa i Mikis Theodorakis liv och verk. Som en hyllning till den berömde kompositören, som i år fyller 90 år, gör vi en musikalisk återblick och presenterar de låtar som kommit att känneteckna hans karriär. Genom hans låtar får vi också bekanta oss med de stora grekiska poeterna Elytis, Ritsos, Seferis, Livaditis. 
Guide på vår resa är Dimitris Mpasis, en av de främsta i den nya generationen grekiska sångare. Theodorakis själv har beskrivit honom som en av de skickligaste grekiska folkmusiksångare vilket också har lett till många samarbeten mellan de båda artisterna.

Under konsertens andra del kommer Dimitris Mpasis att framföra kända låtar ur den egna diskografin som lämnat avtryck på den grekiska musikscenen - låtar som han framfört på ett säreget sätt, och som har gjort honom till en av senaste tidens viktigaste röster inom grekisk folkmusik. Vi kommer bland annat få lyssna på låtarna "I zoi", "Psithyroi kardias", Chamopoulia", "Spasmeno karavi". Under den här delen av konserten kommer Mpasis även att sjunga låtar av den oförglömlige Dimitris Mitropanos, bl.a. "Rosa", «Ladadika» och "S anazito sti Saloniki".

Med sig på den här musikresan till Göteborg har han Dimitris Mitropanos före detta orkester som numera är Dimitris Mpasis ordinarie orkester och som består av Giannis Papazachariakis (gitarr och orkestrering), Giannis Sinanis (bouzouki) och Dinos Chatziiordanou (dragspel).

Missa inte chansen att uppleva Dimitris Mpasis unika röst och genuina uppträdande under en enda konsert i Göteborg, lördagen den 21 november 2015 i Kronhuset.

Lördagen den 21 november 2015, tid 19.00 (insläpp 18:00)

Plats: KRONHUSET, Kronhusgatan 1D, 41113, Göteborg

Musiker

Dimitris Mpasis: Vocal
Giannis Papazachariakis: guitar och orkestrering
Giannis Sinanis: bouzouki
Dinos Chatziiordanou: dragspel

 

SOLD OUT

Biljetter 

www.medelhavetkultur.se

Medelhavet Kultur i Skandinavien 
SEB bankgiro 732-6515

[email protected]
[email protected]

 

 

Date

29 November 2018

Tags

Music - Festivals