En konsert med Dimitris Mpasis och en hyllning till Dimitris Mitropanos

En konsert med Dimitris Mpasis och en hyllning till Dimitris Mitropanos

Dimitris Mpasis kommer till Sverige för första gången för att presentera låtar ur den egna diskografin. Fredagen den 20 november kommer Vällingby teater i Stockholm att fyllas av grekisk musik från olika genre - folkmusik och kulturmusik i både traditionella och nutida toner.

Programmet innehåller även en hyllning till Dimitris Mitropanos, tre år efter hans bortgång, där Mpasis tar oss tillbaka till de stora ögonblicken i artistens karriär. Han kommer att framföra låtar som sjungits av Dimitris Mitropanos, skrivna av Marios Tokas, Thanos Mikroutsikos, Takis Mousafiris, Dimos Moutsis, Lefteris Papadopoulos och många fler. Backad av Mitropanos egen orkester, som numera ackompanjerar honom, kommer Mpasis att framföra låtar som "Rosa", "Ladadika", "S anazito sti Saloniki" som gjort avtryck i den grekiska musiken.

Dimitris Mpasis har beskrivits som en av senaste tidens viktigaste röster inom grekisk folkmusik. Han var älskad och respekterad av Dimitris Mitropanos, som uppmuntrade honom att sjunga hans låtar i sina liveframträdanden, låtar som betytt mycket för Mitropanos själv men också för den grekiska musiken. Missa inte chansen att uppleva Dimitris Mpasis unika röst och genuina uppträdande under en enda konsert i Stockholm, fredagen den 20 november 2015.

Med sig på den här musikresan har han Dimitris Mitropanos egna orkester som består av Giannis Papazachariakis (gitarr och orkestrering), Giannis Sinakis (bouzouki) och Dinos Chatziiordanou (dragspel).

Fredagen den 20 november 2015, tid 20.00

Vällingby Teater, 
Fd S:t Jakobi Gymnasium, Kirunagatan 22-28, Vällingby, Stockholm
Musiker

Dimitris Mpasis: Vocal
Giannis Papazachariakis: guitar och orkestrering
Giannis Sinanis: bouzouki
Dinos Chatziiordanou: dragspel


Biljetter 

www.medelhavetkultur.se

Medelhavet Kultur i Skandinavien 
SEB bankgiro 732-6515

[email protected]
[email protected]

Date

29 November 2018

Tags

Music - Festivals